تصفیه

آشنایی با انواع سیستم تصفیه آب استخر

انواع سیستم تصفیه آب استخر

استخرها به عنوان یک مکان عمومی در تمامی فصول سال از تابستان تا زمستان میزبان شناگران و علاقه‌مندان بسیاری برای تفریحات آبی هستند. به همین دلیل معمولا آب استخرها بعد از مدتی کدر شده و آلودگی‌ها و زباله‌هایی متعددی را می‌توان در آن‌ها پیدا کرد. با توجه به اینکه بهداشت شناگران اهمیت بالایی دارد و آلودگی آب استخر می‌تواند سلامت آن‌ها را به خطر بیندازد، آشنایی با انواع سیستم تصفیه آب استخر جهت گندزدایی اهمیت دارد. در ادامه همراه باشید تا شما را با انواع سیستم تصفیه آب استخر آشنا کنیم.

انواع سیستم تصفیه آب برای استخرهای خانگی، خصوصی و عمومی

فرقی نمی‌کند که استخر خانگی باشد، خصوصی یا عمومی، در هر صورت رعایت بهداشت و تمیز نگه داشتن آب آن حائز اهمیت است. چرا که شنای مکرر افراد در آب استخر و ورود آلودگی از محیط می‌تواند آب استخر را کدر و آلوده به انواع قارچ‌ها و باکتری‌ها کند.

با توجه به اینکه استخرهای شنا از منابع اصلی انتقال بیماری‌های عفونی و پوستی به شمار می‌رود، گندزدایی و تصفیه آب آن‌ها اهمیت دارد. چرا که ورود مقدار کمی آلودگی می‌تواند سلامت شناگران را به خطر بیندازد. عفونت گوش، گلو، خارش و عفونت‌های پوستی، کرم‌های حلقوی و تب تيفوئيد بعضی از رایج‌ترین بیماری‌هایی است که از طریق آب‌های استخر به شناگران منتقل می‌شود.

در گذشته برای تصفیه و تمیز کردن آب استخر، آن را خالی و با آب جدید پر می‌کردند. اما این کار بسیار هزینه‌بر و غیراقتصادی بود. چرا که آب بسیاری هدر می‌رفت و به زمان زیادی برای تخلیه و پر شدن مجدد آن نیاز داشت. در حال حاضر از روش‌های تصفیه آب برای گندزدایی و تمیز کردن استفاده می‌کنند که انواع مختلفی دارد. انتخاب انواع سیستم تصفیه آب استخر به اندازه و ابعاد استخر و حجم آب آن بستگی دارد.

سیستم تصفیه آب استخر

انواع سیستم‌ تصفیه آب برای استخر

  1. قرص‌های کلر
    استفاده از قرص‌های کلر یکی از مقرون به صرفه‌ترین روش‌های تصفیه آب است. در این روش قرص‌های کلر را در بسته‌بندی‌های پلاستیکی مخصوص قرار داده و روی آب به صورت دستی شناور می‌کنند. با اتمام قرص، آب هم گندزدایی می‌شود. برای استفاده از قرص‌های کلر نیاز به هیچ دستگاهی نیست و این روش برای استخرهای کوچک با حجم آب کم بسیار مناسب است. بااین‌حال قرص‌های کلر نمی‌توانند ۱۰۰ درصد آب استخر را تصفیه کنند.
  2. پمپ‌های تصفیه آب فیلتری
    از پمپ‌های تصفیه آب فیلتری می‌توان برای انواع استخرها در هر ابعادی استفاده کرد، چرا که در اندازه‌ها و ظرفیت‌های متنوعی تولید می‌شوند. این پمپ‌ها تنها زباله‌های موجود در آب استخر را جمع می‌کند و تاثیری در شفاف‌سازی آب ندارد. برای استفاده از پمپ‌های تصفیه آب فیلتری به برق شهری ۲۲۰ یا ۱۱۰ ولت نیاز داشته و باید خروجی و ورودی آب در استخر تعبیه کنید.
  3. جاروی اسکیمر
    جاروهای اسکیمر در انواع مختلف دستی، برقی و رباطی تولید می‌شود. جاروهای دستی اسکیمر دارای توری مخصوصی هستند که به کمک آن‌ها می‌توان زباله‌ها را از آب استخر جمع کرد. جاروهای برقی اسکیمر هم به استخر متصل شده و به مرور زمان آب استخر را تصفیه می‌کند. مدل رباطی آن هم در کف استخر قرار گرفته و آب را تصفیه و پاک‌سازی می‌کند.
  4. پمپ‌های تصفیه آب شنی
    از دیگر انواع سیستم تصفیه آب استخر می‌توان به پمپ‌های شنی اشاره کرد که در ادامه به صورت مفصل آن را شرح می‌دهیم.
پمپ های تصفیه آب استخر

آشنایی با فیلتر شنی تصفیه آب استخر و کارکرد آن

پمپ‌های تصفیه آب شنی از دیگر انواع سیستم تصفیه آب رایج به شمار می‌رود که در انواع استخرها از پیش ساخته تا بتنی و چوبی کاربرد دارد. این پمپ‌های شنی همانند پمپ‌های فیلتری در ابعاد و ظرفیت‌های متنوع تولید شده و به همین دلیل می‌توان از آ‌ن‌ها در استخرهایی با ابعاد کوچک و بزرگ و حجم آب کم و زیاد استفاده کرد.

این پمپ‌ها به فیلترهای شنی مجهز بوده و به کمک آن‌ها با اتصال به برق شهری، آب را تصفیه و گندزدایی می‌کنند. از شن و سنگ ریزه در تهیه فیلترهای شنی برای تصفیه آب و شفاف‌سازی آن استفاده می‌شود. کارکرد این فیلترها بسیار آسان است. به نحوی که آب آلوده استخر از بالای فیلتر وارد شده و پس از عبور از لایه‌های شن و سنگ ریزه از قسمت پایینی فیلتر خارج می‌شود. به این روش آب به مقدار زیادی تصفیه خواهد شد.

در این روش آلودگی به دو روش زیر از طریق فیلترهای شنی تصفیه می‌شود:

  • ذرات معلق درشت و جامد در آب هنگام عبور بین شن‌ها و سنگ ریزه‌ها گیر می‌کند.
  • مواد ژلاتینی و آلودگی‌های لخته به شن‌ها در هنگام عبور می‌چسبد.

برای تبدیل آلودگی‌ها به لخته، معمولا از سولفات آلومینیوم در آب ورودی فیلتر استفاده می‌کنند تا این آلودگی‌ها بهتر در فیلتر شنی گیر بیفتد.

به دلیل آنکه آلودگی‌های جامد و معلق در میان شن‌ها گیر کرده و لخته‌ها هم به شن‌ها می‌چسبند، معمولا این فیلترها کثیف شده و به شست‌شو نیاز دارند. اگر جریان آب خروجی کاهش پیدا کند یا فشار فیلتر بالا رود، به معنای آن است که فیلتر شنی کثیف شده و نیاز به شست‌وشو دارد. برای شست‌وشوی فیلتر شنی از بک‌واش یا همان شست‌وشوی معکوس استفاده می‌کنند. به این ترتیب که آب از قسمت خروجی وارد شده و از قسمت ورودی خارج شود. اما اگر فیلتر به این طریق تمیز نشود، باید آن را تعویض کرد.

انواع فیلتر شنی

همان‌طور که گفتیم فیلتر شنی انواع مختلفی دارد. انواع فیلتر شنی عبارت است از:

  1. فیلتر شنی استخر کند
    فیلتر شنی استخر کند از قدیمی‌ترین فیلترهای شنی موجود است که برای استخرهایی با حجم بالای آب کاربرد دارد. عبور آب از میان شن‌ها و سنگ ریزه‌ها بدون هیچ فشار خارجی انجام شده و وزن آب منجر به حرکت آن می‌شود. به همین دلیل فرایند تصفیه آب در این نوع فیلتر به آرامی صورت می‌گیرد و بی‌دلیل نیست که به آن «کند» می‌گویند.
  2. فیلتر شنی استخر تند
    فشار پمپ روی بستر شن در مخزن بسته‌ای عملکرد این نوع از فیلتر شنی را تحت تاثیر قرار می‌دهد و به همین علت در این مدل سرعت تصفیه و عبور آب از میان لایه‌های شن بسیار بالا است. بالا بودن سرعت عبور آب و تصفیه منجر شده تا از آن با نام «تند» یاد شود.
  3. فیلتر شنی استخر نرخ بالا
    این فیلتر شبیه به فیلتر شنی استخر تند است، فقط با این تفاوت که حجم عبوری آب به ازای هر متر مربع حساب می‌شود. بااین‌حال کیفیت فیلتر نرخ بالا از مدل تند پایین‌تر است، چرا که دانه‌های شن آن برای افزایش سرعت گذر آب بزرگ‌تر بوده و همین مانع از تصفیه کامل می‌شود. بااین‌حال این فیلتر چون قیمت مناسب‌تری داشته، می‌توان از آن برای هر نوع استخری استفاده کرد و حجم آب زیادی را تصفیه می‌کند، انتخابی مقرون‌به‌صرفه و مناسب به شمار می‌رود.
فیلتر شنی

کلام آخر

فراموش نکنید که تصفیه آب استخرها بسیار اهمیت دارد، چرا که آب استخر می‌تواند منبع انتشار آلودگی‌ها و گسترش بیماری‌ها باشد. بنابراین با کمک انواع سیستم تصفیه آب می‌توان گندزدایی و به آبی شفاف و زلال دست پیدا کرد. انتخاب بهترین روش تصفیه آب به عوامل متعددی چون حجم آب، ابعاد استخر و بودجه شما وابسته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *